Mit nyújt a PractiKid gyermeke számára?

Meseszerű játékélmény és tudományos képességmérés


2 x 40 perc játékélmény és biztos előrejelzés a tanulmányi eredményességet illetően.

Innovatív eszköz

A digitális bennszülött generáció számára is érdekes mérőeszköz.

Gyerekbarát közeg

Mesés, erdei kalandjáték, választható főszereplőkkel.

Objektív mérés

A játék során mért kognitív jellemzők és adatok alkalmazása.

Érthető előrejelzés

Szöveges és vizuális előrejelzés, a képességek fejlesztésére irányuló javaslatokkal.

Miért válassza a PractiKidet?

Digitális - Gyermekének ismerős kialakítás

A papír alapú tesztsorokat meghaladva, a PractiKid a digitális bennszülött generáció számára ismerős, szimpatikus és környezetbarát mérőeszközzel rendelkezik. A saját fejlesztésű multimédiás eszköz központi érintőkijelzővel, intelligens ceruzával és ingergazdag érzékelőkkel, kapcsolókkal van ellátva.

Játékos - Meseszerű tesztkörnyezet

A PractiKid módszertana játék, sosem kényszer. A gyermekbarát feladatok és tesztek mellett az animációs kerettörténetétől válik igazán csak a gyerekek kedvencévé. A képességmérést teljes értékű szórakozássá teszi a gyermekek számára, akik így egy választott digitális karakterrel segíthetik a mesebeli erdőlakókat.

Rugalmas - Kudarcmentes erdei kaland

A játékosított tesztfeladatok sorrendje rugalmasan változik, a kitöltő gyermek képességeihez, sebességéhez mérten. Ezzel elkerülhetőek a megakadások, a kizökkenés és egyéb kudarcélmények. Ami marad, az kizárólag pozitív visszajelzés és biztatás!

Objektív - A kitöltés módja fontos, nem a végeredmény

A végeredménynél sokkal többet árulhat el a kitöltés módja és sebessége, ezek monitorozása pedig a PractiKid specialitása. Az eszközön lévő érzékelők és szenzorok, a mérés folyamata során észrevétlenül gyűjtik az adatokat. A vizsgált értékeket a rendszer összegzi, majd automatikusan kiértékeli.

A vizsgálat menete

Kép a KID mérésről
  1. A PractiKid képességmérés tervezett időtartama 2*40 perc.
  2. A mérést megelőzően érdemes mind budapesti, mind a miskolci központunkba negyed órával korábban érkezni, hogy gyermekével megtekinthessék kialakított helyszínünket.
  3. A mérésnek otthont adó terem és az eszköz bemutatását követően gyermekét és az egyező mérési időpontra érkező gyerekeket magukra hagyjuk a PractiKid eszközével. Aggodalomra semmi ok, a teremben állandó fejlesztőpedagógiai felügyelet mellett játszhatják végig a programot.
  4. Kísérő szülőként a kompetenciamérés folyamatát a PractiKid eszközén elhelyezett kamera segítségével követheti nyomon.
  5. Gyermeke a játékhoz kapcsolódó utasításokat fejhallgatón keresztül kapja, elakadás esetén pedig számíthat fejlesztőpedagógus kollégánk segítségére.

A mérés helyszínei

A PractiKid két országos központtal rendelkezik, melyek egyike Budapesten, a másik pedig Miskolcon található.

BUDAPEST - LEARNING INNOVATION KFT.

1037 Budapest, Jablonka út 103.

MISKOLC - WINDSOR KFT.

3527 Miskolc, József Attila u. 27.

A játékos képességmérés eredményei:

Kép az értékelőlapról
  1. A PractiKid a mese előrehaladtával a gyermek teljesítményét és állapotát monitorozva zavartalanul gyűjt be adatokat a tanulási képességekre vonatkozóan.
  2. A vizsgált értékeket a rendszer a mérések befejeztével adatbázisba rendezi, algoritmusok segítségével objektíven kiértékeli, majd egy statisztikailag is értelmezhető formában összegzi.
  3. Mivel minden adat digitális, az eljárás végén keletkező, az eredményeket bemutató értékelő lapok gyorsan áttekinthető módon adnak a szülő és az óvodapedagógus számára is egyértelmű képet a gyermek képesség- és személyiség struktúráiról.
  4. Az eredmények értelmezésével természetesen nem hagyjuk magára a szülőt. A kapott értékekről (közvetlen a mérést követően) szakértő kollégánkkal konzultálhat.
  5. A hiányzó, gyengén teljesítő képességek statisztikai és szöveges összegzése további biztos támpontokat adhat a fejlesztőpedagógiai segítség felkutatása során.

Kiknek ajánljuk a PractiKid szolgáltatását?

Szülőknek

Szeretné 5-7 éves gyermeke számára élménnyé tenni az első iskolai éveket?
Mérje fel tanulási képességeit a PractiKid segítségével!
Regisztrálom gyermekem!

Óvodapedagógusoknak

Támogassa a gyerekeket a sikeres iskolakezdésben.
Kérje a PractiKid képességmérését intézménye nevében!
Információt kérek!